«Έχουμε μια σειρά από νομοσχέδια που αναμένουν, μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού για το άνοιγμα των γηπέδων» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί.
«Η οικονομική μας πολιτική συνεχίζεται με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων» τόνισε ακόμη ο κ. Μαρινάκης περιγράφοντας συνοπτικά για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης για το 2024. Όπως τόνισε στη συνέντευξή του, τα νομοσχέδια για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για την επιστολική ψήφο και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού για τη βία στα γήπεδα θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι θα ψηφιστεί και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει μπρος – πίσω. Ο πρωθυπουργός δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος… Δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι μέσα στην τετραετία θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ενώ, ερωτώμενος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησίας, σχολίασε: «Δεν νομοθετεί η Εκκλησία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει την εκτελεστική εξουσία, έχει τη νομοθετική και έχει, προφανώς, και τη δικαστική εξουσία. Ακούμε τις απόψεις με σεβασμό. Βέβαια είναι σημαντικό οι απόψεις αυτές να είναι στο πλαίσιο, εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο, δεν θα κάνω υποδείξεις, του “αγαπάτε αλλήλους”, το οποίο, νομίζω, πρεσβεύει για όλους αυτούς τους αιώνες η θρησκεία που πιστεύουμε και κάποιοι άνθρωποι, μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό έχουν κάνει ανώνυμα πολύ μεγάλες πράξεις αγαθοεργίας».
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στην οικονομία με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόστιμα σε βάρος των εταιρειών για αισχροκέρδεια, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του είχε αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση στην αγορά.
Σχετικά με την επιστολική ψήφο, επεσήμανε: «Οι ευρωεκλογές είναι εκλογές που έχουν παραδοσιακά χαμηλή συμμετοχή και σταθερή ημερομηνία… Η επιστολική ψήφος είναι υποχρέωση, γιατί στηρίζει και μεγαλύτερους ανθρώπους και τους Έλληνες του εξωτερικού».
Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο συναντά τις αντιδράσεις του νομικού συλλόγου, τόνισε: «Το νομοσχέδιο του Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει παθογένειες πολλών ετών και χρειάζεται στήριξη. Αντιμετώπιση της καθυστέρησης απόδοσης δικαιοσύνης. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τις ποινές. Κι όχι μόνο με την αυστηροποίηση, αλλά και με τις αναστολές».