Σαμαράς: Στοίχημα είναι τώρα η τύχη της χώρας

Το μήνυμα της σημερινής Συνδιάσκεψης είναι τριπλό: Ενότητα- Αγώνας – Αναγέννηση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την οποία ξεκινά επίσημα η πρεκλογική περίοδος για το κόμμα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, ενώ παρέθεσε τους μετεκλογικούς στόχους της παράταξης.

”Στις 16 Μαίου η ΝΔ βγήκε πρώτη, στις 17 Ιουνίου θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων,” εμφανίστηκε αισιόδοξος ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για την ”πιο κρίσιμη στιγμή”.
”Καταφέραμε και συγκροτήσαμε ένα ευρύτερο μέτωπο,” είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι ”αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να τη δώσουμε από μακριά. Πρέπει να κατεβούμε πόρτα πόρτα στα σπίτια παντού. Ο κόσμος περιμένει από μας να του δώσουμε, κουράγιο, προοπτική”.
”Τώρα το στοίχημα δεν είναι πια η εκλογική επιρροή των κομμάτων, είναι η τύχη της χώρας. Πέρα και πάνω από κάθε κόμμα,” τόνισε.
”Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες που έχει εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές, τις παλιές ιδεοληψίες που έχουν φέρει τη χώρα σ’αυτό το τέλμα,” συνέχισε, υποστηρίζοντας πως ”ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει τη χώρα σ’ αυτό το σημείο. Εξαιτίας τους δεν έχουμε επενδύσεις. Και το ΠΑΣΟΚ τους βοήθησε.”
‘Οπως ανέφερε, ”το ΚΚΕ μπορεί να μη χάιδευε τους κουκουλοφόρους, αλλά παρέλυε τη χώρα, τα λιμάνια, τον τουρισμό,.την οικονομική ζωή, έδιωχνε επιχειρήσεις, επενδύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έκλεινε λιμάνια αλλά πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις που παρέλυαν τη ζωή της πόλης”.
”Χάιδευαν, χάιδευαν, χάιδευαν τους κουκουλοφόρους,” είπε. ”Χάιδευαν τους λαθρομετανάστες. Θέλουν σήμερα να βοηθήσουν τουςλαθρομετανάστες, να τους δώσουν επίδομα ανεργίας, να διαλύσουν το στρατό”.
”Ολο αυτό δεν είναι καινούριο, είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει,” είπε.
”Mέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα που θέλανε να επιβάλουν φόρους, τώρα έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ,” σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως ”θα αντικαταστήσουν το μνημόνιο της τρόικας με ένα άλλο δικής τους κοπής, με μέτρα ύφεσης του ΣΥΡΙΖΑ”.
‘Ολα αυτά, προειδοποίησε, ”θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ, δεν το λέμε μόνο εμείς το λένε και οι μισές δικές τους συνιστώσες”.
”Οτι όλο αυτό είναι απίστευτες ανοησίες δεν το λέμε μόνο εμείς, οδηγούν σε μια τυφλή πορεία σε μια ανεξέλεγκτη καταστροφή,” συνέχισε.
”Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε την πόρτα της ατελείωτης ύφεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει ένα βήμα πιο πέρα,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. ”Το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα έίναι άσχημο για την Ευρώπη, αλλά θα είναι το τέλος, το απόλυτα καταστροφικό για την Ελλάδα,” είπε.
”Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι τα εισοδήματα, οι καταθέσεις οι περιουσίες του λαού θαμειωθούν στο μισό ενώ οι τιμές θα αυξηθούν. Θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει σε μια τόσο απότομη κατάρρευση. ‘Αλλωστε η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή. Εμείς τι παράγουμε σήμερα για να μπορέσουμε να εξαγάγουμε; Με τι θα αγοράζουμε αυτά που χρειαζόμαστε; Αν καταγγείλει η Ελλάδα τη δανειακή σύμβαση θα μείνει στην απομόνωση πολλά χρόνια. Δεν θα έχουμε φάρμακα, καύσιμα, θα ζούμε κάθε βράδυ σε black out… Κι αν βγούμε κι απ’το ΝΑΤΟ, γιατί αυτό έχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα έχει πουθενά να στηριχθεί,” υπογράμμισε.
”Εάν καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ μονομερώς τη σύμβαση θα καταλήξουμε με πολύ χειρότερο μνημόνιο,” υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί μόνο το λόμπι της δραχμής”.