Σκοτώνουν τους καρκινοπαθείς! Χωρίς φάρμακα και μηχανήματα

Σε τραγική κατάσταση είναι πλέον οι Έλληνες καρκινοπαθείς καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, να περιμένουν σε αναμονή 5 και 6 μήνες για να κάνουν ακτινοθεραπείες, ενώ όταν βρίσκουν μηχάνημα, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και επικίνδυνο για τη ζωή τους λόγω παλαιότητας!!

Ένα καθημερινό Γολγοθά ζουν τους τελευταίους μήνες οι ασθενείς με καρκίνο καθώς η έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στη χώρα, η κακή οργάνωση αλλά και η εγκατάλειψη του ΕΟΠΥΥ, τους οδηγεί σε καθυστέρηση των θεραπειών τους με κίνδυνο να υποτροπιάσουν, και τελικώς να κινδυνέψουν.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν τη ζωή των καρκινοπαθών τα μέλη του συλλόγου ΚΕΦΙ (σύλλογος καρκινοπαθών εθελοντών φίλων ιατρών) στους οποίους και καταλήγουν εκατοντάδες καρκινοπαθείς για βοήθεια.

 

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου: “Οι καρκινοπαθείς μπορεί να χρειασθεί να δώσουν από 2000-3000 ευρώ αλλά ακόμη και 10.000 για να αγοράσουν τα φάρμακα τους όταν δεν τα βρίσκουν σε νοσοκομεία. Σε πολλές περιπτώσεις φαρμακευτικές εταιρείες δεν παραδίδουν τα φάρμακα τους αν δεν πληρωθούν μετρητά με συνέπεια να καταγράφονται ελλείψεις.”

Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν και 5-6 μήνες για να κάνουν ακτινοθεραπεία με ενδεικτική την περίπτωση του νοσοκομείου Αγίου Σάββα.

Και όταν βρίσκουν κενό μηχάνημα για ακτινοθεραπείες , αυτό θα είναι παλαιάς τεχνολογίας με κοβάλτιο άρα ραδιενεργό. Χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Και το ζήτημα είναι ότι οι καρκινοπαθείς έχουν δεκάδες δικαιώματα αλλά δεν τα γνωρίζουν. Γι αυτό και ο σύλλογος ΚΕΦΙ ξεκινά σε συνεργασία με την εταιρεία novartis εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

δείτε τα βίντεο