Σπανουδάκης: Εντός στόχων ο ΟΠΑΠ

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές της ΟΠΑΠ Α.Ε. για το 2012, εκτίμησε κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση του Οργανισμού.

Παρά τις όποιες καθυστερήσεις που σημειώνονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των νομοθετικών διαδικασιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γ. Σπανουδάκης τόνισε πως τα τέσσερα βασικά projects -Live Betting, VLTs, είσοδος στο διαδίκτυο και διαγωνισμός για τα Κρατικά Λαχεία- βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός θα εισάγει κατά τη διάρκεια του προσεχούς EURO, που λαμβάνει χώρα σε Πολωνία και Ουκρανία, τη δυνατότητα ζωντανού στοιχηματισμού μέσω των πρακτορείων του. Η διοίκηση εκτιμά πως με την κίνηση αυτή θα αυξηθούν οι τζίροι από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που θα εισπράττουν οι πράκτορες, θα ανέρχεται στο 8%, όσο δηλαδή ισχύει και για το «κλασικό» Πάμε Στοίχημα.

Για τα VLTs ο κ. Σπανουδάκης επανέλαβε ότι η εισαγωγή τους πλέον έχει μεταφερθεί για τις αρχές του 2013 καθώς αναμένονται εγκρίσεις από την Ε.Ε.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2012 τοποθετείται χρονικά η είσοδος του ΟΠΑΠ και στο internet για τα υφιστάμενα παιχνίδια του, κάτι που θα πραγματοποιηθεί με την χρήση Κάρτας Παίκτη, ενώ για τα Λαχεία αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η διοίκηση σημείωσε επίσης πως με βάση τα οικονομικά στοιχεία, καταγράφεται επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης των εσόδων τρίμηνο ανά τρίμηνο. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 η υποχώρηση άγγιξε το 8% ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2012 τα έσοδα μειώθηκαν μόλις κατά 5%, κυρίως λόγω της επέκτασης του ωραρίου του ΚΙΝΟ.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,72 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που είναι μειωμένο κατά 53% σε σχέση με το μέρισμα για τη χρήση του 2010. Η διοίκηση έκρινε απαραίτητη τη μείωση αυτή προκειμένου να διατηρήσει αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες, αλλά και να εξυπηρετήσει το δανεισμό της.

Του Νίκου Χρυσικόπουλου
Πηγή:www.capital.gr