>Στάση αναμονής στο Χ.Α.

>
Με εναλλαγές προσήμου κινείται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής ενόψει και των επαφών κυβέρνησης-τρόικας.

Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει υποτονική, ο δείκτης των τραπεζών κινείται επίσης με εναλλαγές προσήμου, παρά τις απώλειες έως 1,20% νωρίτερα, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των ΑΤΕ και MIG, ενισχυμένες σε ποσοστό 4,55% και 2,94% αντίστοιχα.

Για «εύθραυστη» αγορά που συνεχίζει τις διακυμάνσεις κοντά στα χαμηλά έτους κάνει λόγο στο πρωινό της δελτίο η Kyprou Securities, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα πειστική σχετικά με τις προθέσεις της να υλοποιήσει την απαραίτητη σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία σταδιακά θα δημιουργούσε πρωτογενή πλεονάσματα».

Το κλίμα στο Χ.Α. παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητο, σημειώνει από την πλευρά της η Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι απουσία οποιασδήποτε ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να κινήσει την αγορά, η εικόνα σήμερα αναμένεται παρόμοια με τη χθεσινή, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το σχόλιο της Marfin Analysis.

«H σταθεροποίηση στην περιοχή των 1.430 μονάδων με σχετικά χαμηλό τζίρο δεν μεταβάλλει την άποψη μας για συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης, καθώς η προσφορά έδειξε να είναι ελεγχόμενη και πάντως όχι τέτοια ώστε να δημιουργεί πίεση ικανή να οδηγήσει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα» αναφέρει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Και χθες συνεχίστηκε η διακριτική μείωση ανοικτών θέσεων σε μετοχές με δυσανάλογα υψηλό όγκο στα συμβόλαια του δείκτη FTSE-20 ένδειξη επερχόμενης αύξησης της μεταβλητότητας κατά τις προσεχείς ημέρες. Η εκτίμηση μας αφορά την θετική πλευρά της τάσης καθώς ακόμα διατηρούνται ανέπαφα τα αρχικά σήματα εισόδου τα οποία δόθηκαν μετά την συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.423,97 μονάδες με απώλειες 0,36%, ενώ κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 0,91%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 13 εκατ. τεμαχίων, αξίας 37,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 65 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 59 ενισχύονται και 119 διατηρούνται αμετάβλητες.