>Σταθερά προσηλωμένη η Ελλάδα στην εξυπηρέτηση του χρέους της

>
Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του χρέους της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Caroline Atkinson απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Πορτογαλία δεν έχει ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ. Οι αρχές της Πορτογαλίας, επισήμανε, “αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση” και έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα που περιλαμβάνουν τη σύσφιξη του προϋπολογισμού.

“Αυτά είναι σημαντικά βήματα και θα πρέπει να συνεχιστούν”, δήλωσε η Atkinson και πρόσθεσε: “Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ένα στοιχείo, άλλο ένα σημαντικό στοιχείo είναι η ανάληψη μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας καθώς και επείγουσες δράσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος”.

Απέρριψε παράλληλα τις ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης και στην Ισπανία σημειώνοντας ότι η ισπανική κυβέρνηση “έχει αναλάβει ισχυρά μέτρα… και έχουν αποδώσει καρπούς στις αγορές καθώς φαίνεται να υπάρχει η πεποίθηση ότι τα θεμελιώδη της Ισπανίας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση”.