Σταϊκούρας: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει. Κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο δημαρχείο Καλαμαριάς, με τον δήμαρχοΓιάννη Δαρδαμανελη. Τόνισε, δε, «πως θα συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα και διορατικότητα να εργαζόμαστε και για το επόμενο διάστημα».

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον δήμο Καλαμαριάς, τον δήμαρχο, με τον οποίο έχω μία εξαιρετική, αδιάλειπτη σχέση και συνεργασία, έτσι ώστε να ακούσω, να ακούσει η πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών, τις προτεραιότητες του δήμου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεσμεύτηκε πως «ο δίαυλος επικοινωνίας που ούτως ή άλλως προϋπήρχε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον, έτσι ώστε μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των όποιων περιορισμένων πόρων διαθέτουμε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα και ακόμα περισσότερο εδώ στον δήμο Καλαμαριάς, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, με στοχευμένες πολιτικές, πέρα και πάνω όλων αυτών που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε δήμο, ο οποίος έχει περισσότερες δυσκολίες, προκειμένου να έχουμε με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές οικονομικές συνέπειες από τη νέα εξωγενή κρίση, την ενεργειακή κρίση και κατ’ επέκταση τον πληθωρισμό».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη πως «δεν είναι συγκυριακή η συγκεκριμένη επίσκεψη στο δήμο Καλαμαριάς, δεν είναι προεκλογική επίσκεψη. Είναι επίσκεψη ουσίας, την οποία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επιστρέψω σε σας με ξεκάθαρες απαντήσεις για να κάνετε σχεδιασμούς επ’ ωφελεία της κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σημείωσε πως «η βοήθεια που έχουμε και από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Οικονομικών είναι σημαντική και είναι ο τρόπος με τον οποίο στάθηκαν όρθιοι οι δήμοι όλη αυτή την περίοδο».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα, ο κ. Δαρδαμανέλης επισήμανε: «αναδείξαμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Καλαμαριά. Δεν είναι άλλα από τα γνωστά τοπικά ζητήματα, τη διάνοιξη της οδού Πόντου, ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει ο δήμος έναντι κάποιων απαλλοτριώσεων και άλλα μικρότερα ζητήματα, τα οποία όμως σε συνεργασία με τον υπουργό, μιας και έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι με τη δουλειά μας προχωρούμε, ανανεώσαμε μία συνάντηση, ανανεώσαμε ένα ραντεβού στην Αθήνα, όπου θα υπάρχουν και οι απαραίτητοι υπηρεσιακοί, για να λυθούν τα ζητήματα και να προχωρήσουν όλα αυτά τα αναπτυξιακού χαρακτήρα σχέδια, που υπάρχουν στον Δήμο μας, με τη βοήθεια πάντα του υπουργείου».