Στα μπλόκα των αγροτών ο Δ. Κουτσούμπας: «Δίκαιος ο αγώνας τους»

Τα αγροτικά μπλόκα στο Στεφανοβίκειο και τον Αλμυρό στη Μαγνησία επισκέφθηκε το απόγευμα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συνομίλησε με τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους και τους είπε ότι “στο δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη, εδώ ενώνεται ο λαός. Η κυβέρνηση είναι πιεσμένη από τους αγώνες σας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πέρασε από το μπλόκο του Αλμυρού και αφού ενημερώθηκε από τους συγκεντρωμένους και τους αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής τους υποστήριξε για τις κινητοποιήσεις τους και τους είπε ότι “στηρίζουμε από την πρώτη μέρα τον αγώνα σας, η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματά σας. Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε την ΚΑΠ που είναι καταστροφική για τους αγρότες”.

Ακολούθως ο Γ.Γ του ΚΚΕ μετέβει στο μπλόκο των αγροτών στο Στεφανοβίκειο,που είχαν αποκλείσει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας και παρότρυνε τους αγρότες να είναι επιφυλακτικοί με τις προθέσεις της κυβέρνησης που τις χαρακτήρισε ως “αέρα κοπανιστό” και ζήτησε να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια με κόστος 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα και υπενθύμισε ότι “αντίπαλος των βιοπαλαιστών αγροτών είναι οι βιομήχανοι, οι έμποροι που τούς πωλούν ακριβά τα εφόδια και αγοράζουν φθηνά τα προϊόντα τους, τα οποία μετά ο λαός τα αγοράζει ακριβά στο ράφι. Έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και στήριξαν την ΚΑΠ η οποία λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των μεσαζόντων. Χρήματα έχουν και τα δίνουν σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον λαό, χρήματα που δίνονται, για F-35 και φρεγάτες που δεν είναι για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στα μπλόκα των αγροτών βρίσκεται από νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επισκεπτόμενος το μπλόκο της Αταλάντης έκανε την εξής δήλωση:

«Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Εδώ από την Αταλάντη, από τη Φθιώτιδα -πριν ήμασταν στο Κάστρο, θα πάμε στην Ανθήλη, θα συνεχίσουμε στη Θεσσαλία- στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Με τον αγώνα τους έχουν καταφέρει να στριμώξουν την κυβέρνηση, η οποία πέρασε από το ψέμα και τη συκοφαντία και την καταστολή αρχικά, σε μέτρα-κοροϊδία τα οποία δεν απαντούν στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Εμείς αυτά θα παλέψουμε και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, γιατί η πραγματική αντιπολίτευση είναι ο οργανωμένος αγώνας των αγροτών, ο οργανωμένος αγώνας των εργατών, των φοιτητών και όλων αυτών μαζί γιατί έχουν κοινά συμφέροντα.

Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι μικρομαγαζάτορες, οι φοιτητές, οι οικογένειές τους θέλουν να τρώνε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και αυτά μπορεί να τα προσφέρει ο Έλληνας αγρότης, αλλά με το κόστος παραγωγής που υπάρχει, με τις εξευτελιστικές τιμές, με την παντελή έλλειψη προστασίας από φυσικές και άλλες καταστροφές δεν γίνεται αυτό δυνατό. Αντίθετα, κερδοσκοπούν οι έμποροι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που πριμοδοτεί και χρηματοδοτεί η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τους ομίλους της ενέργειας, και ο Έλληνας αγρότης, ο Έλληνας εργάτης πληρώνει φόρους, πληρώνει για την υγεία, πληρώνει για την παιδεία, πληρώνει για τα πάντα.

Και βεβαίως ο αγρότης έχει μεγάλο κόστος, πάρα πολύ χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του. Ευθύνεται επίσης και αντίπαλος είναι η κυβερνητική πολιτική, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα.

Είναι τα κόμματα που σηκώνουν ύμνους προς την ΕΕ των 27 κρατών, των 27 αγορών και του ανταγωνισμού που δήθεν θα έφερνε ευημερία στον λαό και εισόδημα στην ελληνική αγροτιά και την ίδια στιγμή ψηφίζουν την ΚΑΠ, η οποία μειώνει συνεχώς τις παροχές, τις ενισχύσεις, τη χρηματοδότηση και βεβαίως δεινοπαθεί ο Έλληνας αγρότης. Όλοι αυτοί μαζί -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ψήφισαν την ΚΑΠ. Οι αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ σήμερα, ενάντια σε αυτές τις πολιτικές της Ε.Ε. και των κομμάτων και των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν, είναι ενωμένοι με συγκεκριμένα αιτήματα. Αυτά πρέπει να υλοποιηθούν εδώ και τώρα».

Νωρίτερα, ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο Κάστρο Βοιωτίας όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Κάστρου. Στα μπλόκα στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αταλάντη και την Ανθήλη Φθιώτιδας συνοδεύεται από τους Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Κ.Ε. και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.