Στα χαμηλά τριμήνου ο Γ.Δ.

Στα χαμηλά τριμήνου έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο, υποχωρώντας κάτω από τις 700 μονάδες – σημείο στήριξης εξαιρετικά σημαντικό. Εάν επιβεβαιωθεί η τάση για κάτω από τις 700 μονάδες, το επόμενο σημείο στήριξης του δείκτη είναι οι 680 μονάδες.

Οι επαγγελματίες του χώρου δείχνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί και θεωρούν πως ο τζίρος στο Χ.Α. δεν πρόκειται να αυξηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι εκλογές.

Οσον αφορά τους τίτλους του FTSE, σημάδια ανάκαμψης σημείωσε ο ΟΤΕ, αν και ο τζίρος του παρέμεινε χαμηλά. Θετικό κλείσιμο για την «Τιτάν», που θα «κληθεί» να τιμολογήσει τη νέα έκθεση από τη Standard and Poor’s. Με θετικό πρόσημο διασώθηκαν ακόμη οι μετοχές των Βιοχάλκο, jumbo και MPB.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Εθνική, Κύπρου, Eurobank και του 2% για Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο και Alpha Bank, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 697,82 μονάδες, με απώλειες 0,62%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 22,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 εκατ. αφορούσε «πακέτα» (Eurobank, Jumbo, Μέτκα, ΟΠΑΠ). Με άνοδο έκλεισαν 45 μετοχές, ενώ 72 υποχώρησαν.