>Στα ύψη spread και CDS, σε νέα χαμηλά υποχρεώνονται οι τράπεζες

>
Προς τις 1.400 μονάδες υποχωρεί εκ νέου ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Τετάρτη, με τζίρο που συνεχίζει να κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Η «απογείωση» των spreads των ελληνικών δεκαετών σπρώχνει σε βίαιη πτώση έως 2,9% τον δείκτη των τραπεζών, στις 1.029,98 μονάδες, το χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο για τον δείκτη από τις 17 Ιανουαρίου 1997.

Ένα μίγμα αρνητικών ειδήσεων συνεχίζει να κυριαρχεί στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με επίκεντρο τα σενάρια για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σε μία περίοδο που η αγορά συνεχίζει να κινείται χωρίς καταλύτες, σχολιάζουν αναλυτές.

Και προσθέτουν ότι η ελληνική αγορά εξακολουθεί να πληρώνει το κόστος της ασάφειας των κυβερνητικών ανακοινώσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, μετά και τη χθεσινή επίσημη επιβεβαίωση από τη Eurostat της απόκλισης του ελλείμματος του 21010 σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, υπάρχει μία σειρά παραγόντων στο εξωτερικό, επισημαίνουν, όπως τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ή οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στο εξωτερικό για το α’ τρίμηνο του 2011, που δεν «αγγίζουν» την ελληνική αγορά η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί το “σίριαλ” των φημών περί αναδιάρθρωσης χρέους και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.410,87 μονάδες με απώλειες 1,03%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το -1,28%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 5,6 εκατ. τεμαχίων, αξίας 19,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 60 μετοχές υποχρεώνοντα9ιο σε απώλειες, 24 ενισχύονται και 19 παραμένουν αμετάβλητες.