Στην Κίνα τον Απρίλιο ο Όλαφ Σολτς

Την Κίνα θα επισκεφτεί στις 15 και 16 Απριλίου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπως ανέφερε σήμερα Τετάρτη η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», επικαλούμενη πρόσκληση που εστάλη σε εκπροσώπους επιχειρήσεων από την Επιτροπή Γερμανικών Επιχειρήσεων Ασίας – Ειρηνικού.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Όλαφ Σολτς στην επίσκεψη του στην Κίνα θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αντιπροσωπεία, ωστόσο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Σολτς ανακοινώνονται την Παρασκευή (9.2.2024) πριν από την έναρξή τους.

Η τελευταία φορά που ο Σολτς βρέθηκε στην Κίνα ήταν τον Νοέμβριο του 2022, όταν συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Στην πρώτη επίσκεψη ενός ηγέτη του G7 στην Κίνα μετά την πανδημία της COVID-19, ο Σολτς πίεσε τον Σι να ασκήσει την επιρροή του στη Ρωσία ώστε να θέσει τέλος στην εισβολή της στην Ουκρανία, λέγοντας πως το Πεκίνο έχει ευθύνη ως μεγάλη δύναμη να το κάνει.

Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα ο Όλαφ Σολτς πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Η Επιτροπή Ασίας – Ειρηνικού θα καταρτίσει έναν κατάλογο των ενδιαφερομένων μερών, ωστόσο η ομοσπονδιακή καγκελαρία θα λάβει την τελική απόφαση για το ποιος θα συνοδεύσει τον Σολτς στην Κίνα αυτή τη φορά, σύμφωνα με τη «FAZ».