Στην Κωνσταντινούπολη ο Κ. Φραγκογιάννης με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή

Επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, πραγματοποιεί αύριο διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη,  συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της EnterpriseGreece Μάιρα Μυρογιάννη.

Η επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη γειτονική Τουρκία. Στην αποστολή συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από 75 εταιρίες από τους κλάδους των τροφίμων, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, των τραπεζών, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης και ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες της Κωνσταντινούπολης και θα απευθύνει ομιλία στο πανεπιστήμιο Kadir Has με θέμα τις προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Το ίδιο βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, η ελληνική αντιπροσωπεία και τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο επιφανής Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας, Βύρωνας Νικολαίδης, με τη συμμετοχή και Τούρκων επιχειρηματιών. Ο κ. Νικολαϊδης, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, ο οποίος με την επιχειρηματική εμπειρία που διαθέτει, προωθεί επιχειρηματικές συνεργασίες συμβάλλοντας  στη δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Την Παρασκευή θα λάβει χώρα η 6η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του κ. Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας  Mustafa Tuzcu. Η ατζέντα της Επιτροπής περιλαμβάνει θεματικές για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, τις μεταφορές, τη βιομηχανία, την έρευνα και τεχνολογία, την γεωργία, την τελωνειακή συνεργασία, τον τουρισμό και την πολιτική προστασία.

Παράλληλα με τις εργασίες της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής, οι Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην αποστολή, θα έχουν B2B επαφές και συζητήσεις με ομόλογους Τούρκους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών  και η ΓΓΔΟΣΕ καθώς και οι ομόλογοί τους από την τουρκική πλευρά θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο ομόλογός του από την Invest in Turkey θα κάνουν παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στις δύο χώρες.

Στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ διοργανώνεται, επίσης, για τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, επίσκεψη αύριο στη βιομηχανική ζώνη/τεχνολογικό πάρκο Gebze,  καθώς και συνολική παρουσίαση των βιομηχανικών ζωνών της Τουρκίας από την τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων TOBB.

Η επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στην Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρωθεί με ομιλία που διοργανώνει η τουρκική δεξαμενή σκέψης GlobalRelations Forum (GRF) σε συνεργασία με τον τουρκικό σύνδεσμο βιομηχάνων TUSIAD με θέμα: “Ελληνοτουρκικές Οικονομικές Σχέσεις: Προοπτικές και Ευκαιρίες – Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ