Στις πληγείσες περιοχές το Σαββατοκύριακο ο Κ. Μητσοτάκης – Προγραμματίζεται εκ νέου η ομιλία του στη ΔΕΘ

Στα μέτρα της κυβέρνησης για τους πολίτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για την αλλαγή στον προγραμματισμό του κυβερνητικού επιτελείου για την παρουσία του πρωθυπουργού στην 87η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω των καταστροφών, τονίζοντας ότι η ημέρα που θα γίνει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνέντευξη Τύπου δεν έχουν ακόμα οριστεί.

Μετά την κακοκαιρία η αποτίμηση

Όπως σημείωσε, το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, για να δει από κοντά τις καταστροφές και τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

«Η αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κακοκαιρία» συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

«Ξεπέρασαν τα όρια της απανθρωπιάς»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη αφού απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon».

«Είδαμε εικόνες που ξεπερνούν τα όρια της απανθρωπιάς» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του άτυχου Αντώνη.

Όπως σημείωσε, θα ερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν στο λιμάνι και θα εξεταστούν όσοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση για λάθη και παραλήψεις.