Στον εισαγγελέα ο «παλαιοχριστιανός» πατέρας της Κορινθίας – Εξαφανισμένα τα παιδιά της οικογένειας

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Δευτέρα ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» πατέρας, οι οποίος μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του ζούσε στην κοινότητα που είχε δημιουργήσει στην ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Κατά την έφοδο της Αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο Παίδων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA ότι οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο. «Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουν εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά..

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η Αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί» υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να εξεταστεί τι θα γίνει και με την επιμέλεια των παιδιών, εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσή τους. Ωστόσο, τα παιδιά παραμένουν άφαντα από το πρωί που οι αρμόδιες Αρχές πήγαν να ελέγξουν τον χώρο όπου μεγαλώνουν. Μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος, καθώς και μια 19χρονη από την Άρτα που δηλώνει φίλη της οικογένειας. Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το 8 μηνών βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.