Στο άρθρο 99 η Civitas

Ενός κακού Δημοσίου, μύρια έπονται. Κάπως έτσι, η γνωστή εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Civitas του Γιώργου Φλέσσα, λόγω μεγάλων επιβαρύνσεων από ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς αυτήν, αναγκάστηκε από τα μέσα Ιουνίου να καταφύγει στην επιλογή της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς την εταιρεία επικοινωνίας φαίνεται να αγγίζουν τα 2,5 εκατ ευρώ και αφορούν στην τελευταία τριετία. Στόχος της υπαγωγής της Civitas στο άρθρο 99 είναι η συνέχιση της πορείας της ενώ πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε και μια σειρά νέων λογαριασμών όπως της εταιρείας Παπαστράτος.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η ανακοίνωση του κ. Γιώργου Φλέσσα ο οποίος τονίζει πως: «Η εγκληματική συμπεριφορά του δημοσίου να αρνείται την εξόφληση βεβαιωμένων υποχρεώσεών του προς τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία μας (καθώς μας οφείλει 2.500.000¤ από έργο του 2009), μάς υποχρέωσε να αναζητήσουμε κάθε διαθέσιμη νομική προστασία.

Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει το μέλλον της εταιρείας και την εύρυθμη και ομαλή καθημερινή μας λειτουργία. Η εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας συνεχίζεται απρόσκοπτα και στο ίδιο υψηλό επίπεδο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 18 χρόνια.

Όλα τα στελέχη της Civitas εργαζόμαστε με ακόμη περισσότερο ζήλο, ακεραιότητα και επαγγελματισμό, ώστε να συμβάλουμε στην επιτυχία των πελατών μας και να διατηρήσουμε τη Civitas ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως η Civitas ιδρύθηκε το 1994 και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη της Ketchum στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία καθώς και στις άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ έχει κατακτήσει 38 βραβεία Ermis από το 2002 έως σήμερα.