Στο φως η επιστολή Νικολόπουλου σε Σαμαρά

 

Ανήμερα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος επέδωσε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά. Όπως αποκάλυψε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου και αριθμό πρωτοκόλλου. Στο περιεχόμενο της επιστολής η οποία φέρει την υπογραφή του Νίκου Νικολόπουλου φαίνεται ευδιάκριτα ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο του στο υπουργείο, αλλά και από το προνομιακότερο πεδίο αρμοδιοτήτων που έχει ο προϊστάμενός του υπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα: «Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεχνικά κ.τ.λ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε που επέλεξα αυτή την τακτική είναι αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου». Και καταλήγει: «είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε».

«Έφυγα για να… μείνω»

Την ίδια ώρα βέβαια με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Πάτρας ο κ. Νικολόπουλος επιμένει ότι ποτέ δεν τέθηξε ζήτημα αρμοδιοτήτων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στην ιστοσελίδα patrastimes είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι αφήνουν να διαρρεύσει πως παραιτήθηκα επειδή δεν είχα αρμοδιότητες ας μπουν στο διαδίκτυο να δουν πόσες είχα» και συμπλήρωσε: «έφυγα για να… μείνω».

Ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα σενάρια που τον θέλουν να… λοξοκοιτά τη θέση του Δημάρχου Πατρών, ενώ σχετικά με τους λόγους της παραίτησης αντί άλλου επεσήμανε:«όταν την Πέμπτη αποποιηθήκαμε ενώπιον της τρόικας τη δέσμευση για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια και σήμερα κόβεται ο μισθός του αστυνομικού δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο».

Στο θέμα της παραίτησης του Ν. Νικολόπουλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον realfm 97,8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχολίασε: «Για λόγους που ουσιαστικά και σε μένα είναι ακατανόητοι επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί από μια προσπάθεια για την οποία είχε προετοιμαστεί επί δύο χρόνια. Με πολύ εκτίμηση και σεβασμό για το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου έχω να πω ότι μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος».