Στ. Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα»

«Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα» είναι το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, μέσω της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής του «Στο Κόκκινο», η οποία έκανε πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το κόμμα.

«Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ… Σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, υποστηρίζοντας ότι, αν δεν το σεβόταν, δεν θα σεβόταν τον Αλέξη Τσίπρα που τον τίμησε με τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τόνισε ακόμη ότι ακριβώς επειδή σέβεται το κόμμα, έτεινε χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα προς όλους: «Προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως “δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα”, σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα, αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου».

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τον «πόλεμο» αναρτήσεων ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και στη Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε. Αλλά ταυτόχρονα, να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά αποχώρησης η ομάδα Αχτσιόγλου – Μιλά για κρίση διάλυσης στο κόμμα

 

Φάμελλος: Το να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας που οφείλουμε να υπηρετούμε

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι «να υπηρετήσουμε ως αριστερό, προοδευτικό κόμμα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΙ». Κάλεσε όλους να δουλέψουν μαζί για δύο βασικούς στόχους: «για άμυνα στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που χειροτερεύουν τη ζωή των πολιτών και για να διαμορφώσουμε την πολιτική πρόταση και σχέδιο για μία προοδευτική κυβερνητική διέξοδο».

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση», είπε, «να γίνονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσές μας αλλά και συνολικά στο κόμμα μας». «Πρέπει να υποχωρήσει η τοξικότητα στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δίνονται αφορμές. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί, πιο ήπιοι γιατί αυτό που προέχει είναι οι ανάγκες της κοινωνίας» και «το να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας τις οποίες και οφείλουμε να υπηρετούμε», είπε, σημειώνοντας ότι «αυτός πρέπει να είναι ο υπέρτατος στόχος μας».

Ανέφερε ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία που είναι να βάλει γραμμή άμυνας στις κυβερνητικές πολιτικές». Τόνισε πως δεν κατανοεί να συνεχίζεται μία συζήτηση με προσωπικές επιθέσεις και τοξικότητα και μάλιστα εκτός οργάνων και πως «πρέπει να κάνουμε υπέρβαση και να βρούμε λύσεις, αλλιώς δεν έχουμε απαντήσεις για την κοινωνία».

«Είμαστε υποχρεωμένοι, από όλες τις πλευρές, με ενότητα, συνεργασία, ενσυναίσθηση, να λύσουμε το πρόβλημα και όχι απλά να τραβάμε το σκοινί. Έχουν όλοι ευθύνη για την ένταση, όπως και έχουμε όλες και όλοι ευθύνη να διασφαλίσουμε την ενότητα», σημείωσε.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι πραγματική «αφετηρία» των εντάσεων ήταν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο προσέθεσε ότι «ακόμη και αν υπάρχουν ζητήματα πολιτικής τοποθέτησης, να βάλουμε στην άκρη προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες γίνονται μάλιστα εκτός οργάνων». Επανέλαβε την άποψή του ότι όσοι αποχώρησαν βιάστηκαν αφού, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για τα πολιτικά επίδικα στο Συνέδριο.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι έχουν δοθεί ήδη εξηγήσεις σε δική τους συνομιλία (και ότι έχει μιλήσει απευθείας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης), καθώς και πως εδώ ισχύει ότι δεν πρέπει να γίνονται προσωπικές επιθέσεις και πρέπει να υπάρχει συντροφικό κλίμα.