Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα θύματα των Τεμπών – Επεισόδια από κουκουλοφόρους

Μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς για ακόμα μία ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με τους πολίτες να διαμαρτύρονται  για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

 

Πριν την έναρξη της συγκέντρωσης  απλώθηκε ένα μεγάλο πανό μπροστά στη Βουλή το οποίο έγραφε τα εξής: «Κυβερνήσεις, Hellenic Train και ΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι» με υπογραφή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικοί φορείς.

ΔΗΛΩΣΗ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

«Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο ‘θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο’, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ – στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα» δήλωσε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία, για να απαιτήσουμε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας, της ευημερίας του λαού μας και κυρίως να ανοίξει ένας δρόμος με τον αγώνα μας και με τις πολιτικές μας επιλογές, έτσι ώστε να γίνει αυτό που λέμε, ο λαός να πάρει την εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια σε αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας» τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο πριν τις 13:00, στα Προπύλαια, αναρχικοί πυρπόλησαν με μολότοφ γερανό από τα έργα που γίνονται στην Πανεπιστημίου, ενώ στον ίδιο δρόμο έσπασαν και στάσεις λεωφορείου. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν τον Αίαντα, την αύρα της ΕΛ.ΑΣ για να τους διασπάσουν στην Ομόνοια.

 

 

Μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς για ακόμα μία ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με τους πολίτες να διαμαρτύρονται  για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Οι συγκεντρωμένοι άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των 57 νεκρών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις μοιραίες αμαξοστοιχίες.