Συλλυπητήρια και ερωτήματα από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τις συνθήκες του τροχαίου στη Λιβύη

Την οδύνη και τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν με επιστολές τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις οικογένειες των πέντε Ελλήνων μελών της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο χθες Κυριακή πηγαίνοντας στην πόλη Ντέρνα που έχει πληγεί από την κακοκαιρία «Daniel».

Παράλληλα, ζητούν άμεση ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και την κυβέρνηση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος αλλά και το κενό πληροφόρησης που υπήρξε καθώς η αρχική πληροφόρηση του ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για τραυματισμούς, ενώ η είδηση για τους θανάτους κυκλοφόρησε από διεθνή ΜΜΕ.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη που είχε πληγεί βαρύτατα από την καταιγίδα “Daniel”, με χιλιάδες νεκρούς.

Επιπλέον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τους λόγους που το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στις 19:35 με αναφορά σε “ελαφρούς τραυματισμού”», ενώ η είδηση του θανάτου μελών της αποστολής αποκαλύφθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ.

Δήλωση Ν. Ανδρουλάκη

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος αλλά και το κενό πληροφόρησης, που παρατηρήθηκε εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών».