>Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, χωρίς Μπακογιάννη και Κουβέλη

>
Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι στις 12.30.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν επίσημα από την προεδρία της δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις στη Ντόρα Μπακογιάννη και στον Φώτη Κουβέλη επειδή τα κόμματα που ίδρυσαν δεν έχουν λάβει νομιμοποίηση μέσα από τη λαϊκή ψήφο.

Θετικά απάντησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης. Δεν έχουν δώσει ακόμη απάντηση η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έρχεται μετά το ναυάγιο που είχαν οι διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης την Τρίτη για συναίνεση εφ’όλης της ύλης και χωρίς «αστερίσκους». Κι αυτό διότι όλοι (πλην της Αλέκας Παπαρήγα που δεν προσήλθε καν) εξέφρασαν μεν συμφωνία σε λιγότερα ή περισσότερα μέτρα εξόδου από την κρίση αλλά διαφώνησαν με τη νέα φοροεπιδρομή.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιμένει μέχρι και σήμερα ότι ο κ. Παπανδρέου είδε θετικά την πρότασή του για οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα «συνευθύνης».

Εάν δεν βρεθεί κάποια λύση στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται πιθανά –ακόμη και οι πρόωρες κάλπες.

Οι φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν πάντως βάζουν στο τραπέζι, πέραν της πιθανότητας των πρόωρων εκλογών, το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης ή ακόμη και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με τη συμμετοχή στο νέο σχήμα τεχνοκρατών.