Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Αν και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση επρόκειτο για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του νέου ΥΠΟΙΚ και του νέου προέδρου της Ένωσης, Γ. Ζανιά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει οι τράπεζες να προχωρήσουν ταχύτερα με το θέμα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και δη με όρους που να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Για να προχωρήσει ωστόσο το θέμα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι όροι με τους οποίους θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων της κυβέρνησης επί του θέματος.

Συνάντηση για ΑΤΕ

Πριν από τη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με το προεδρείο της ΕΕΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε προηγηθεί συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με εκπρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το θέμα του ενδιαφέροντος της Πειραιώς για την Αγροτική Τράπεζα, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάτι νεότερο επί του θέματος. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την Αγροτική Τράπεζα υπογραμμίζοντας ότι “δήλωση εμπιστευτικότητας την οποία έχει υπογράψει, δεν της επιτρέπει να δώσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή σχόλιο.”