Συνάντηση Ερντογάν με ΠτΔ: «Καλύτερο για το μέλλον των δύο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού»

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις δηλώσεις της μπροστά στις κάμερες, ενώ όπως είπε υπάρχει «κοινή βούληση για εδραίωση κλίματος που θα επιτρέψει την εδραίωση συνεργασίας και αποφυγή εντάσεων».

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας, και τον σεβασμό Διεθνούς Δικαίου και καλής γειτονίας προς όφελος των λαών μας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε: «Σε ζητήματα που έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις είναι αναγκαία η διατήρηση του διαλόγου και του καλού κλίματος».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι η επίσκεψή του είναι μια ευκαιρία να αρχίσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και τόνισε: «Είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού».

Στη 1 μ.μ Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και στη 1.30 μ.μ. θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπου αναμένεται να επικυρωθούν οι συμφωνίες που προετοιμάζονται όλο αυτό το διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα στις στις 4 μ.μ.

Σειρά επαφών θα έχουν και υπουργοί των δύο κυβερνήσεων.