>Συνάντηση Παπανδρέου – Μπαρόζο το απόγευμα στις Βρυξέλλες

>
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη βελγική πρωτεύουσα για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τη φάση της προετοιμασίας της ενόψει των συζητήσεων που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων καμία λύση δεν έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί και ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς τα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εξακολουθούν να είναι αντιφατικά, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των ηγετών.
Παρά ταύτα εξακολουθεί να εκφράζεται ελπίδα ότι οι συννενοησεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό θα αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα πριν την έναρξη της Συνόδου, την Πέμπτη.

Με αυτά τα δεδομένα η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να αποφέυγει δηλώσεις και τοποθετήσεις και περιορίζεται στην δημοσιοποίηση των «κόκκινων γραμμών» που έχει στην ατζέντα της.
Αυτές περιέγραψε με δημόσια δήλωσή του νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για αυτή τη σύνοδο είναι «η Ελλάδα να μέινει όρθια» και ότι σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου «δίνει τη μάχη για να είναι το χρέος βιώσιμο και να μειωθούν τα βάρη για τους πολίτες, για την προστασία των καταθέσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».