Κεφαλογιάννη και Τσούνης συμφώνησαν στη σύσταση Task Force για θέματα τουριστικής συνεργασίας

Τη σύσταση ομάδας εργασίας (task force) προκειμένου να συζητιούνται και να εξετάζονται ειδικότερα ζητήματα της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα συμφώνησαν από κοινού η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης σε συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών, την προώθηση λιγότερων γνωστών προορισμών, τις ειδικές μορφές τουρισμού και την προβολή τους στην αμερικανική αγορά. Η κυρία Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση μαρίνων και χιονοδρομικών κέντρων, τη βελτίωση προσβασιμότητας παραλιών και τη δημιουργία καταδυτικών κέντρων.

Ακόμη, έγινε αναφορά στις υπάρχουσες σχολές τουρισμού του υπουργείου όπως και στις σχολές που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια για στελέχη διοίκησης τουρισμού, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Επιπροσθέτως, η υπουργός Τουρισμού και ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησαν για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που θα μπορούσε να επέλθει με την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. Συζητήθηκε ακόμη το κατά πόσο μπορούν να επεκταθούν οι πτήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ το 2024, ώστε να καλύπτονται περισσότεροι προορισμοί συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ακτής, καθώς και να προωθηθούν οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Έμφαση δόθηκε, επίσης, στα οφέλη από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στην καλύτερη διαχείριση των προορισμών που υποδέχονται επισκέπτες κρουαζιέρας.

Ο κ. Τσούνης τόνισε την μοναδικότητα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού που συνδυάζει θάλασσα, πολιτισμό, γαστρονομία και τουρισμό πόλης και συνεχάρη την Όλγα Κεφαλογιάννη για τη χρονιά ρεκόρ που καταγράφεται φέτος για τον ελληνικό τουρισμό.