Συνελήφθη αστυνομικός μέσα στο άσυλο του Παντείου

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και τις αντιπαραθέσεις που τις ακολούθησαν σχετικά με τις ευθύνες για την μη είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών ένα άλλο επεισόδιο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αυτή τη φορά, έδωσε την αφορμή να «οξυνθούν» και πάλι τα πνεύματα. Αιτία η είσοδος ειδικού φρουρού στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της διατάραξης ειρήνης στο Πάντειο.

Ο εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός μπήκε στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης, το απόγευμα της Τετάρτης, και αμέσως δημιουργήθηκε αναστάτωση μεταξύ των φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή συγκεντρωμένοι στον χώρο. «Οι φοιτητές μας έδειξαν παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Γρ. Τσάλτας στο «Βήμα» αναφέροντας ακόμη ότι «λειτούργησε για μια ακόμη φορά η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των εκπροσώπων του Ιδρύματος».

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για εκπαιδευόμενο ειδικό φρουρό που φορούσε το πολιτικό του μπουφάν και από μέσα την στολή του και «επισκέφθηκε» το πανεπιστήμιο για να δει μία φίλη του. Οι φοιτητές αντιλήφθηκαν από το παντελόνι και τα άρβυλα ότι επρόκειτο για άνδρα της ΕΛ.ΑΣ και ζήτησαν την απομάκρυνσή του.

Τελικά οι πρυτανικές αρχές υπέβαλαν έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία, ο νεαρός ετέθη σε διαθεσιμότητα και διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση.