Συντριβή Antonov: Οι πρώτες εικόνες από τις ειδικές επιχειρήσεις για τις σορούς και τα πυρομαχικά

Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έχει μπει στον χώρο της συντριβής του Antonov και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση και την περισυλλογή πυρομαχικών.


14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ  (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ), επικεντρώθηκαν στην «άγνωστη ουσία» που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και αποφάνθηκαν ότι δεν είναι επικίνδυνη.

Δύο στρατιώτες της Βιολογικής και Χημικής Άμυνας και δύο πυροτεχνουργοί πέρασαν στον τόπο της τραγωδίας και άνοιξαν δύο ασφαλείς διαδρόμους για να εντοπιστούν στη συνέχεια οι σοροί από τα  μέλη του 8μελούς πληρώματος.

Συνεργεία της ΕΜΑΚ έχουν ήδη μπει στο πεδίο και ταυτόχρονα ομάδες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνεχίζουν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των πυρομαχικών.

Συνδράμουν, επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ, καθώς και ελικόπτερο του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη διαρκή παρουσία δυνάμεων που διαθέτει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ