Σχόλιο αγοράς 01.06.2012

Δεν μπήκε με το δεξί ούτε αυτός ο μήνα για την ελληνική αγορά βαρύτατες απώλειες κατέγραψε στο σύνολό της η χρηματιστηριακή αγορά με τις φήμες για δοκιμές του Bloomberg συμβόλου για ένα ελληνικό νόμισμα. Ένα ακόμα βαρίδι για την αγορά ήταν και η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν τροφή στις πωλήσεις και αύξησαν κατακόρυφα την ήδη αυξημένη αβεβαιότητα στην αγορά. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με τις μεγάλες απώλειες της τάξεως του -4,48% στις, οριακά πάνω από τις 500 μονάδες, στις 501,90. Ο τζίρος ανήλθε 56.955.427€ σαφώς σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα χτεσινά καθώς και σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε και η συναλλακτική δραστηριότητα η όποια έφτασε τις 48.498.973 μετοχές.

Ο τζίρος των πακέτων ανήλθε στα 4.186.992€ και 880.979 μετοχές συναλλακτική δραστηριότητα, με την ΕΕΕΚ να μονοπωλεί το τζίρο.

Καθοδικά κινήθηκε και ο τραπεζικός δείκτης με την πλειοψηφία των αντίστοιχων τίτλων να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες -4,97% ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση κάτω από τις 180 μονάδες, στις 171,47.

 

Πολύ κοντά στο -14,00% (-13,98%) ήταν οι απώλειες για την Alpha Bank με τιμή κλεισίματος 0,7570€

Την μάχη για να κρατήσει την τιμή του 1€, έδωσε και η Εθνική Τράπεζα, που μέσα στην συνεδρίαση βρέθηκε να πραγματοποιεί πράξεις ακόμα και στα 0,9930€. Με μεγάλο όγκο κατάφερε να κρατήσει την τιμή στο 1€ και να μειώσει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες στο -0,99%.

Ο FTSE/ASE 20 έχασε τις 180 μονάδες και έκλεισε και αυτός με την σειρά του με βαριές απώλειες της τάξεως -5,19% στις 179,03 μονάδες.

Η τιμές των μετοχών έχουν συμπιεστεί σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, αλλά το όλο περιβάλλον καθώς και οι καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις δεν αφήνουν την διάθεση για τοποθετήσεις. Η αγορά πλέον είναι σε απόλυτα αχαρτογράφητα και θολά νερά. Οι όποιες εξελίξεις για την αγορά, βρίσκονται πλέον σε πολιτικό επίπεδο και μόνον.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.