Σχόλιο αγοράς 05.06.2012

Σε έντονα καθοδική εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση για την ελληνική αγορά. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με τις μεγάλες απώλειες της τάξεως του -5,09% στις 476,36. Ο τζίρος ανήλθε 45.405.875€ χαμηλότερα σε σχέση με την συνεδρίαση της Παρασκευής και η συναλλακτική δραστηριότητα ανήλθε 40.284.755 μετοχές. Ο τζίρος των πακέτων ανήλθε στα 8.030.807€ και 1.085.054 μετοχές συναλλακτική δραστηριότητα, με την ΕΕΕΚ να μονοπωλεί το τζίρο για ακόμη μια φορά με 500.000 μετοχές στα 13,50€.

Καθοδικά κινήθηκε και ο τραπεζικός δείκτης με την πλειοψηφία των αντίστοιχων τίτλων να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες -9,05% ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση κάτω από τις 160 μονάδες, στις 155,95.

 

Πολύ κοντά στο 16,00% (-15,22%) ήταν οι απώλειες για την EFG Eurobank με τιμή κλεισίματος 0,3900€

Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας έχασε το ένα ευρώ κλείνοντας στα 0,9150€ με απώλειες -8,50%.

Επίσης μεγάλες απώλειες κατέγραψε και ο τίτλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κλείνοντας στα 0,2010€ με ποσοστιαίες απώλειες της τάξεως του 11,45%.

 

Ο FTSE/ASE 20 έχασε τις 170 μονάδες και έκλεισε και αυτός με την σειρά του με βαριές απώλειες της τάξεως -5,11% στις 169,88 μονάδες.

Όπως αναφέραμε και στο σχόλιο της Παρασκευής οι τιμές των μετοχών έχουν συμπιεστεί σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, αλλά το όλο περιβάλλον καθώς και οι καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις δεν αφήνουν την διάθεση για τοποθετήσεις. Η αγορά πλέον είναι σε απόλυτα αχαρτογράφητα και θολά νερά. Οι όποιες εξελίξεις για την αγορά, βρίσκονται πλέον σε πολιτικό επίπεδο και μόνον με τις ανησυχίες για την Ισπανία να αυξάνονται με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.