Σχόλιο αγοράς 18.05.2012

Ανοδική κίνηση σήμερα Παρασκευή. Με ανοδικό ξέσπασμα στις τράπεζες αντέδρασε η αγορά στις επί μέρες συνεχιζόμενες αρνητικές συνεδριάσεις. Ο δείκτης έκλεισε με κέρδη +2,54% στις 550,56 μονάδες. Ο τζίρος, αρκετά ενισχυμένος σε σχέση με χτες μέσω των πακέτων, ανήλθε στα 59.566.307€ και 40.264.621 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 13.187.004€ με το πακέτο του ΟΠΑΠ να πρωταγωνιστεί (1.177.284 στην τιμή 4,39€ (-0,23%)).

Οι τράπεζες κινήθηκαν έντονα ανοδικά με τον δείκτη να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του +4,96% ανακτώντας τις 200 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 206,56 μονάδες.

Θετικός πρωταγωνιστής στις τράπεζες με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν ο τίτλος της Τράπεζας Αττικής με κέρδη 11,43% (0,2340€).

Αμέσως μετά ακολουθεί ο τίτλος της Alpha Bank που κατέγραψε κέρδη 10,12% και έκλεισε στην τιμή 0,7620€.

Αξίζει να μειωθεί ότι στους θετικούς πρωταγωνιστές συγκαταλέγετε ο χθεσινός αρνητικός ΟΤΕ που έκλεισε στην τιμή 1,62€ +9,46%


Όπως αναφέραμε προς το τέλος του χθεσινού σχολίου, η αγορά είναι αρκετά πιεσμένη και μπορεί να βγάλει μια τεχνικής φύσεως αντίδραση, όπως πραγματοποίησε σήμερα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει κάποια συνέχεια η σημερινή αντίδραση, αλλά χωρίς εφησυχασμούς αφού βρισκόμαστε ακόμα σε θολά νερά, είτε σε επίπεδο αγοράς είτε σε επίπεδο οικονομίας.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.