Σχόλιο αγοράς 21.05.2012

Παρά τα πρωινά κέρδη, η αγορά μετά από ένα ανοδικό διάλλειμα την Παρασκευή, επέστρεψε στο κόκκινο. Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες -1,01% στις 544,56 μονάδες. Ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την Παρασκευή και ανήλθε 27.845.518€ και 20.229.202. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 1.459.242€.

Οι τράπεζες κινήθηκαν πτωτικά, χωρίς να δέχονται μεγάλες πιέσεις, με τον δείκτη να κλείνει με μικρές απώλειες της τάξεως του -0,20% «κρατώντας» τις 200 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 206,15.

Πίεσες δέχτηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία κατέγραψε καινούργια ιστορικά χαμηλά. Η μετοχή έκλεισε στο -3,26% στην τιμή 4,15€ (4,09€ το ιστορικό χαμηλό και χαμηλό της συνεδρίασης)

Σήμερα δεν θα γράψουμε κάποια άποψη για την αγορά, καθώς δεν έχει αλλάξει έντονα σε σχέση με το σχόλιο της Παρασκευής. Το μόνο που θα αναφέρουμε είναι ότι ο ΟΠΑΠ, όπως φαίνετε και στο παραπάνω διάγραμμα έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις, καταγράφοντας σήμερα και καινούργιο ιστορικό χαμηλό, και μπορεί να πραγματοποιήσει μια τεχνική αντίδραση. Αυτή η αντίδραση, πρέπει να επισημάνουμε, ότι θα πρέπει να είναι συνδυασμένη με όλη την αγορά. Δεν θα μπορέσει να έχει κάποια τέτοια κίνηση αν η αγορά κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.