Σχόλιο αγοράς 22.05.2012

Σε πτωτική τροχιά συνέχισε το ελληνικό χρηματιστήριο και στην σημερινή συνεδρίαση. Παρά το θετικό άνοιγμα, η αγορά επέστρεψε στο κόκκινο. Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες -1,58% στις 535,96 μονάδες. Ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα χθεσινά και ανήλθε 42.227.780€ και 23.456.045 ο όγκος συναλλαγών. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 12.797.368€, με το μεγαλύτερο όγκο να παγιοποιείτε από τον τίτλο του ΟΠΑΠ.

Οι τράπεζες κινήθηκαν μικτά, με τον δείκτη να κλείνει με απώλειες της τάξεως του -0,92% «κρατώντας» για μια ακόμα συνεδρίαση τις 200 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 204,26.

Ενισχυμένη κατά 2,92% στην τιμή 0,7760€ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η ΑΛΦΑ.

Πρέπει να αναφέρουμε και το γύρισμα του ΟΠΑΠ μέσα στην συνεδρίαση που βρέθηκε σε εκ νέου ιστορικά χαμηλά καταγράφοντας απώλειες άνω του 5% με την ολοκλήρωση την συνεδρίασης όμως να βρίσκει την μετοχή αμετάβλητη.

Το ενδιαφέρον για αύριο εστιάζεται στην άτυπη σύνοδο, στην οποία όπως έχουν αναφέρει δε θα παρθούν αποφάσεις, αλλά σίγουρα θα δώσει το στίγμα στις αγορές. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται για δεύτερη μέρα σε θετικό έδαφος εν αναμονής της αυριανής συνάντησης.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.