Σχόλιο αγοράς 23.05.2012

Σε αρνητικό έδαφος και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες -1,79% στις 526,39 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε 30.524.642€ και 24.936.293 ο όγκος συναλλαγών. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 3.167.130€, με το όγκο να μονοπωλείτε από τον τίτλο του ΟΠΑΠ (493.550 μετοχές στην τιμή 4,09€).

Οι τράπεζες κινήθηκαν μικτά και σήμερα, με τον δείκτη να κλείνει με θετικό πρόσημο +0,62% στις 205,52 μονάδες.

Την καλύτερη επίδοση από τους τραπεζικούς τίτλους πραγματοποίησε ο τίτλος της Alpha Bank με κέρδη +6,06% και τιμή κλεισίματος τα 0,8230€.

Ακολούθησε η μετοχή της EFG Eurobank με κέρδη +4,8% και τιμή κλεισίματος 0,5420€

Αξίζει σημειωθεί ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ έκανε καινούργια ιστορικά χαμηλά και έκλεισε με απώλειες -3,61% και τιμή κλεισίματος τα 4,00€.

Σε όλες τις αγορές επικρατεί ο φόβος μια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία δημοσιεύματα και δηλώσεις την κάνουν όλο και πιο πιθανό σενάριο. Τα μάτια όλα είναι στραμμένα στην άτυπη σύνοδο που πραγματοποιείτε σήμερα στις Βρυξέλλες. Εν αναμονή της έκβασης για όλες τις αγορές.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.