Σχόλιο αγοράς 29.05.2012

Σε θετική τροχιά κινήθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα ο γενικός δείκτης καταγράφοντας κέρδη +1,86% κλείνοντας πάνω από τις 520 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 528,14. Ο τζίρος ανήλθε 38.348.335€ ενισχυμένος σε σχέση με χτες και την συνεδρίαση της Παρασκευής όπως ενισχυμένη ήταν και η συναλλακτική δραστηριότητα που ανήλθε στα 33.509.043 τεμάχια. Στην αγορά τον πακέτων ο τζίρος ανήλθε στα 1.081.684€.

Ο τραπεζικός δείκτης ελαφρώς αρνητικά με απώλειες της τάξεως -0,21% και τιμή κλεισίματος τις 203,97 μονάδες.

Πρώτη σε κέρδη από τους τραπεζικούς τίτλους ήταν η Alpha Bank με ποσοστό +5,84% και τιμή κλεισίματος τα 0,9240€.

Ένα από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στην σημερινή συνεδρίαση ήταν οι βαριές απώλειες που κατέγραψε ο τίτλος της ΔΕΗ. Και ποιο συγκεκριμένα έκλεισε στα 1,44€ με απώλειες -7,69%.

Παραθέτουμε και σε ημερήσια βάση το διάγραμμα της ΔΕΗ καθώς πιστεύουμε ότι παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον.

Η αντίδραση συνεχίστηκε και στην σημερινή συνεδρίαση με αυξημένο όγκο συναλλαγών και υποβοηθούμενη από την καλή εικόνα των αγορών της Ευρώπης. Οι ανησυχίες των αγορών και για τις Ισπανικές πλέον τράπεζες είναι μεγάλος. Με το γενικότερο κλίμα ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Θέλει μεγάλη προσοχή στις τοποθετήσεις διότι τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα. Περιμένουμε να έχει μια περεταίρω εξέλιξη η αντίδραση αυτή της αγοράς αλλά με πολύ επιφυλακτικότητα στις τοποθετήσεις κυρίως και στην διατήρηση κάποιον θέσεων.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.