Σ. Φάμελλος: Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενότητα και η συλλογικότητα

«Η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων πράγματι έχει και στιγμές που δεν είναι διαλεκτική, δηλαδή δεν παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και τοποθετήσεις με ένταση, και στελεχών και μελών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αυτά είναι πολύ περιορισμένα μπροστά στη μεγάλη εικόνα. Και το βασικό πολιτικό μήνυμα είναι οι 147.000 που ήρθαν στην κάλπη εκλογής νέας ηγεσίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως πρόσθεσε, τα 147.000 μέλη στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα και την αναζήτηση για λύση: «Αναζήτηση για λύση σε επίπεδο ηγεσίας ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δυναμώσει ως η αξιωματική αντιπολίτευση που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί ο κόσμος ήρθε να ψηφίσει γιατί δεν πάει καλά η ζωή του και για να βρει λύσεις, όχι απλά για τα πρόσωπα. Και επιπλέον δεν ήρθε απλά να ψηφίσει για τα πρόσωπα αλλά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι κάποιου άλλου κόμματος. Για αυτόν το λόγο γράφτηκαν 40.000 νέα μέλη».

Σε σχέση με τον δικό του ρόλο ο Σ. Φάμελλος επανέλαβε: «Γνωρίζετε ότι λόγω της θέσης μου και της προσωπικότητάς μου δεσμεύομαι σε έναν σκοπό που δεν είναι άλλος από το να υπηρετώ την Αριστερά και τα συμφέροντα της κοινωνίας, και ότι δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Και η μεγάλη συμμετοχή μάς έδωσε δύναμη και ευθύνες γιατί ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ψηφίζουμε μόνο για ένα/μία νέο/νέα πρόεδρο, αλλά επιλέγουμε ηγεσία που θα μας πάει σε συνέδριο για να αποφασίσουμε για ένα νέο κόμμα και για μία νέα πολιτική πρόταση».

Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, εκτίμησε ότι το ενδιαφέρον γύρω από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δεν εξαντλείται σε προσωπικό ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του, αλλά σε ενδιαφέρον για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι κάποιου άλλου κόμματος.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει πληθώρα στελεχών που θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής πρότασης την επόμενη μέρα: «Η θετική, όπως αποτιμάται γενικά, δουλειά μας από τις εκλογές μέχρι σήμερα, η διοργάνωση του διαρκούς συνεδρίου και των εκλογών, και η δουλειά της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και του προεδρείου της δείχνουν ότι η συλλογικότητα και η ενότητα μπορεί να αποτελέσει δύναμη για την επόμενη μέρα. Καταφέραμε να διαφυλάξουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο και να το εμπλουτίσουμε ακόμη και μετά την ήττα και τη σοκαριστική αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η επόμενη μέρα θα οδηγήσει σε διάσπαση ή σε αποχωρήσεις τόνισε: «Στην πολιτική δεν μπορείς να αποκλείεις τίποτα, είδαμε τι έχει γίνει τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά δεν πρέπει και να λειτουργείς με υποθέσεις. Σημασία έχει η δράση. Και το ερώτημα είναι τι κάνουμε για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Για τον λόγο αυτό θέτω σε προτεραιότητα την ενότητα και τη συλλογικότητα».

Ο κ. Φάμελλος παραδέχτηκε την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησε στο αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχουν ελλείμματα: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία εμείς πρέπει να λύσουμε την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα, η “επιτελικότητα” και η τεκμηρίωση σε κεντρικά ζητήματα, τα οποία πρέπει να συνδέονται με την κοινωνία».

Σε ερώτηση εάν είναι υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε: «Εξαρχής είχα ταχθεί υπέρ του διαλόγου. Ενός διαλόγου που πρέπει να γίνεται ανοιχτά στην κοινωνία. Αυτή ήταν η θέση που είχα πάρει όταν είχε καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή debate ο Νίκος Παππάς. Όμως αυτό το ζήτημα δεν αφορά τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά τους υποψηφίους και δεν γνωρίζω αν τώρα υπάρχει χρόνος για να οργανωθεί εφόσον δεν είχε γίνει τελικά αποδεκτό πριν από την πρώτη Κυριακή».

Για το εάν παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ο Σ. Φάμελλος σχολίασε: «Εγώ επιμένω ότι η δύναμή μας είναι η ενότητα και η συλλογικότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω, να έρθουν οι πολίτες, τα μέλη του, στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».