Τέλος ο Βαλλιανάτος απο την ένωση Τζήμερου-Μάνου

Τέλος στο πολιτικό θρίλερ μεταξύ «Δράσης» και «Δημιουργίας Ξανά!»
Ο Στέφανος Μάνος ζήτησε από τον πρόεδρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτο να αποσυρθεί από τον πολιτικό σχηματισμό…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Μάνος κάλεσε τον κ. Βαλλιανάτο στα γραφεία του κόμματος όπου του ζήτησε να αποσυρθεί, υποκύπτωντας ουσιαστικά στο τελεσίγραφο του κ. Τζήμερου, προκειμένου να επιτευχθεί η προγραμματική σύγκλιση των δύο κομμάτων.

Από την πλευρά τους τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Δράσης που ήσαν παρόντα επικρότησαν με ενθουσιασμό την απόφαση του κ.Μάνου ενώ μόνοι διαφωνούντες ήταν οι Τασος Αβραντίνης και Αντύπας Καρίπογλου οι οποίοι τόνισαν ότι στην εισήγηση τους ότι το αίτημα ήταν απαράδεκτο και ότι οι ίδιοι θα παραιτούντο αν γινόταν δεκτό.

Μάλιστα, στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας πού επρόκειτο να ανακοινώσουν την υποστήριξη τους στο εγχείρημα, ανέστειλαν την απόφαση τους μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Να υπερασπιστούμε τον κάθε Γρηγόρη Βαλλιανάτο» στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το τελεσίγραφο του κ. Τζήμερου με το βέτο στη συμμετοχή του κ.Βαλλιανάτου, Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, στη συνεργασία Δημιουργία Ξανά-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, αναιρώντας όσα είχε συμφωνήσει μόλις 24 ώρες πριν.

Το νέο ‘ήθος’ και ο νέος ‘πολιτικός πολιτισμός’, απ’οτι φαίνεται, είναι εδώ.

Η πρόταση αυτή δε ζητά απλώς τον αποκλεισμό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Ζητά τον αποκλεισμό του κάθε ‘Γρηγόρη Βαλλιανάτου’, του κάθε ενεργού πολίτη που έχει διαφορετική άποψη και τρόπο έκφρασης.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παραδίδει αυτή την συμπεριφορά στη κρίση του κάθε σκεπτόμενου και φιλελεύθερου πολίτη της χώρας.

Με τη βοήθεια των φίλων της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει το δρόμο της για την στήριξη και προώθηση των ατομικών δικαιωμάτων και της ανοιχτής κοινωνίας».