Τί είπαν Προβόπουλος με τους τραπεζίτες

Τα στοιχεία των ελέγχων που διενεργεί η BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών και τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες για το PSI συζήτησαν σήμερα, σε γεύμα εργασίας, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.κ. Προβόπουλος και Παπαδάκης, με τις διοικήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς).

Αναφορικά με τους ελέγχους της BlackRock, τα αποτελέσματά τους χαρακτηρίζονται ως «απολύτως διαχειρίσιμα», σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η συζήτηση για το PSI υπήρξε γενική και περιορισμένη στις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες.

Η ΤτΕ ζήτησε να λάβει έως τις 31/1 από τις τράπεζες τα τριετή business plans τους, ενώ μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει και τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησής τους, με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από το PSI και από τους ελέγχους της BlackRock.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν για την υπαγωγή των νέων ομολόγων, στο πλαίσιο του PSI, στο αγγλικό δίκαιο, και για το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί ακόμη κατώτατο όριο συμμετοχής.