>Ταμείο στήριξης επενδύσεων για την άντληση 7 δισ.

>

Τη σύσταση ενός νέου Ταμείου Εγγυήσεων στη χώρα, το οποίο θα στηρίζει επενδύσεις ικανές για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επιτρέποντας την ίδια στιγμή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατηρήσει και στην επόμενη τετραετία τις χρηματοδοτήσεις της προς την Ελλάδα, χωρίς να υποστούν αυτές περικοπές, πρότεινε ο Ελληνας αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης

Ταμείο στήριξης επενδύσεων για την άντληση 7 δισ.

Τη σύσταση ενός νέου Ταμείου Εγγυήσεων στη χώρα, το οποίο θα στηρίζει επενδύσεις ικανές για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επιτρέποντας την ίδια στιγμή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατηρήσει και στην επόμενη τετραετία τις χρηματοδοτήσεις της προς την Ελλάδα, χωρίς να υποστούν αυτές περικοπές, πρότεινε ο Ελληνας αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

“Το σίγουρο είναι ότι χωρίς αυτό το εργαλείο η χρηματοδότηση θα είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια”, ανέφερε ο κ. Σακελλάρης, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας, καθώς τα κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει η χώρας μας έως και το 2015, αν συσταθεί αυτό το εργαλείο, μπορούν να φτάσουν, συνολικά, περίπου στα 7 δισ. ευρώ. Οσον αφορά τους πόρους, ο Ελληνας αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα μέρος θα μπορούσε να προέλθει από τα διαρθρωτικά ταμεία. Ο κ. Σακελλάρης, για τις επενδύσεις που εξετάζει ο ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός οργανισμός στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πρόσθετα έργα του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα και το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.