Τα “κέφια” Μητσοτάκη στο Λονδίνο, οι εκλογές – Λογική “Καραγκιόζη” στα επιτόκια

Καλή σας ημέρα

Πρωινό ξύπνημα με σεισμό στη Αθήνα, ε, δεν είναι και ότι το καλύτερο…Σύμφωνα με την το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια.

Ενδιαφέροντα τα όσα επισήμανε ο Πρωθυπουργός  στην εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics χθες το βράδι. Εκτίμησε ότι ο στόχος του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι εφικτός στις δεύτερες εκλογές, με ένα ποσοστό της τάξης του 37%-38%. Προφανώς, είχε κέφια ο κ.Μητσοτάκης, αφού πήγε, όπως λένε, καλά και η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο, όσον αφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα. «Μπορεί να βρεθεί μια win-win λύση, που θα οδηγήσει στην επανένωση των Γλυπτώνκαι παράλληλα θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες που έχει το Βρετανικό Μουσείο».

Καλά θα κάνει πάντως, κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο να βγάλει και το φιρμάνι για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, γιατί η πολλή “μυρουδιά”, όσο κι αν είναι ευχάριστη σε αρκετούς, βλάπτει την οικονομία που ένα πράγμα θέλει: Καθαρό, άοσμο ορίζοντα.

Εδώ Λονδίνο: Δεν πήρε δημοσιότητα, αλλά έχει την αξία του: Την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε εκδήλωση της ΝΔ που οργάνωσε η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, στέλεχος του κόμματος. Η κ.Γεωργακοπούλου είναι σύζυγος του CEO της Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: επιτόκια καταθέσεων 0,05%-0,10% . Επιτόκια δανείων 5,5% και πάνω. Κάτι δεν πάει καλά, ε;

“Και τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου”, είναι λογική που παραποέμπει σε Καραγκιόζη. Και άλλο ένα ακόμα “θέατρο σκιών”, δεν το αντέχει η κοινωνία.

.Πολύ κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις της ΙΝΤΡΑΚΑΤ η Γενική Συνέλευση της 1ης Δεκεμβρίου. Πρέπει να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ, όπως προτείνει το νέο management, καθώς οι μεγάλες δουλειές (νέα έργα, Αττική Οδός) είναι μπροστά. Και ως γνωστόν, ουδείς παίρνει δουλειές χωρίς λεφτά

Δεν μπορώ, παρά και από εδώ, να ευχηθώ “βίον ανθόσπαρτον” στο ζεύγος Σπύρου Θεοδωρόπουλου-Λίνας Δρούγκα. Άλλωστε, οτιδήποτε  ενώνει την επιχειρηματικότητα με τη δημοσιογραφία, είναι από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς, ενδιαφέρον.

Συμβαίνουν και… στις καλύτερες των οικογενειών: Το βράδυ της Δευτέρας παραιτήθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ομάδας της Γιουβέντους  και φυσικά και ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι. Η εισαγγελία του Τορίνο έχει ξεκινήσει έρευνα για πλαστά στοιχεία στους προϋπολογισμούς

Β&Β