ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΝΔ

Την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, το Σάββατο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία κλείνει οριστικά η συζήτηση περί…
επιστροφής του Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, «η πρόταση του κ. Σαμαρά κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».

Αν και δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά, είναι προφανές ότι η ανακοίνωση στρέφεται κατά των πρώην υποψηφίων βουλευτών του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνου Μακρυνόρη και Ιωάννη Κοτσίρη, που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα. Είναι ενδεικτικό πως τόσο ο Αθ.Πλεύρης όσο και άλλα στελέχη αποχώρησαν, διαφωνώντας με την απόφαση της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις εκλογές. Ο κ. Πλεύρης φέρεται να είπε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκειμένου να μην γίνει ο Αλ.Τσίπρας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Πλεύρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, ο Κων.Πλεύρης -πατέρας του Αθ.Πλεύρη- ξεκαθαρίζει ότι σε γραπτή δήλωσή του ότι τάσσεται «ολοψύχως στο πλευρό του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις».

«Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» καταλήγει στη δήλωσή του.