Τεχνική αντίδραση της αγοράς λόγω χαμηλών αποτιμήσεων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γεγονός που αποδίδεται σε τεχνική αντίδραση της αγοράς, μετά το πρώτο αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μετά και την υποβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,35%, στις 543,71 μονάδες.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε την Πέμπτη σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ‘CCC’ από ‘Β-‘ λόγω ανησυχιών για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Η κίνηση της Fitch σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των νέων εκλογών και το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία οδήγησε σε απώλειες 3,4% την Πέμπτη με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί σε χαμηλό 22 ετών στις 536,49 μονάδες.

Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι έως τις κάλπες της 17ης Ιουνίου δεν πρόκειται να λάβει οποιαδήποτε δεσμευτική απόφαση.

Στο πολιτικό πεδίο, η Νέα Δημοκρατία φέρεται να είναι το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha που πραγματοποιήθηκε μετά την αποτυχία των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με την Marc, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,1% και ο ΣYΡIZA, που σε όλες τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις ήταν πρώτο κόμμα, λαμβάνει 23,7%