Την ίδια μεταχείριση σε όλους του μικροεπενδυτές ζητά η DSW

Την ίδια μεταχείριση σε όλους τους μικροεπενδυτές στην ΕΕ που έχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, πρέπει να έχει η Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών DSW (Deutscher Schutzvereinigung fuer Wertpapierbesitz).
Στην ανακοίνωσή της, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η DSW σημειώνει ότι έως τώρα είναι ενήμερη μόνο για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τους Έλληνες μικροεπενδυτές για τις ζημιές από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).
«Αν και πολλοί από τους θιγόμενους μικρούς επενδυτές (σ.σ.: στη Γερμανία) έχουν λάβει ήδη επιστολή από τις τράπεζές τους για την ανταλλαγή των ομολόγων, η νομική κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της DSW Μαρκ Τίνγκλερ και προσθέτει: «Μία δυνατότητα θα ήταν να αποδοθεί στους μικρούς επενδυτές το αντίτιμο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους».
Ο κ. Τίνγκλερ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η ίδια μεταχείριση, οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε αγωγές που μπορεί να οδηγήσουν σε χρεοκοπία. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές από τους επενδυτές που δεν θα αποδεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων τους, εάν δεν εξυπηρετηθούν τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία επίσημη χρεοκοπία», δήλωσε.
Ο εκπρόσωπος της DSW, Γίργκεν Κουρτς δήλωσε στο Bloomberg ότι πολλά από τα μέλη της δεν σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων ή έχουν καθυστερήσει την απόφασή τους έως ότου αποσαφηνισθούν οι νομικές αβεβαιότητες. Οι επενδυτές που δεν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων δεν θα χάσουν οτιδήποτε, αν η Ελλάδα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία, σε αντίθεση με τους επενδυτές που θα συμφωνήσουν μία απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.