Την ΕΜΑΚ ευχαρίστησε ο Κ. Μητσοτάκης για την προσφορά της μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Τους άνδρες της ΕΜΑΚ για την προσφορά τους μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Μονάδας στην Ελευσίνα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τα μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ που επέστρεψαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, θέλοντας να ευχαριστήσει και προσωπικά τους διασώστες για τη σημαντική συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην Τουρκία αλλά και για το έργο που προσφέρουν. «Αυτό το οποίο κάνατε σε αυτή τη συγκυρία δεν είχε μόνο αξία ανθρώπινη, αλλά ήταν και μία πολύ ουσιαστική προβολή της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας, σε συνθήκες γεωπολιτικά δύσκολες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη συγκίνηση και την ικανοποίηση που εισέπραξαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ από τον τουρκικό λαό. «Αισθανθήκατε την αγάπη των απλών Τούρκων, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μία φυσική καταστροφή και είδαν πρώτοι να καταφθάνουν Έλληνες με την ελληνική σημαία, να διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, το οποίο θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα».

Τα στελέχη της ΕΜΑΚ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την αποστολή και μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκη

«Κύριε υπουργέ, κύριε υφυπουργέ, κύριε Αρχηγέ, αγαπητά στελέχη της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, θα ήθελα πραγματικά από καρδιάς να σας πω ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” γι’ αυτήν την πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελείτε διαχρονικά. Και να σας πω, επίσης, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για ό,τι κάνατε σε αυτόν τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, όπου βρεθήκατε πρώτοι, επιχειρήσατε υπό συνθήκες που για μας τους κοινούς θνητούς είναι περίπου αδιανόητες. Προσπαθώ να σκεφτώ τι πρέπει εσείς να αισθάνεστε όταν μπαίνετε μέσα στα χαλάσματα, με την απειλή ενός νέου σεισμού πάντα να κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας, για να σώσετε ανθρώπους που χωρίς τη δική σας παρουσία είναι βέβαιο ότι θα κατέληγαν».