Την European Goldfields εξαγοράζει η Eldorado Gold

Την εξαγορά έναντι 2,4 δισ. δολαρίων της European Goldfields που ελέγχει τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική θα ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, Paul Wright.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Eldorado Gold έκανε σήμερα γνωστό ότι κατέληξε σε συμφωνία με την European Goldfields, η οποία επίσης επιβεβαιώνει τη συμφωνία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Eldorado προσφέρει 0,85 δικές της μετοχές και 0,0001 καναδικά δολάρια για κάθε μετοχή της Εuropean Goldfields, τίμημα που αντιστοιχεί σε 13,08 καναδικά δολάρια και σε premium 48,4% με βάση το κλείσιμο των δύο μετοχών της 5ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ποσοστό της European Goldfields απέκτησε στις αρχές Οκτωβρίου η Qatar Holdings 130.000.000 καναδικών δολαρίων.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η European Goldfields για καιρό θεωρείτο υποψήφιος στόχος εξαγοράς, ειδικά αφότου έλαβε -με μεγάλη καθυστέρηση- τις απαραίτητες άδειες από το ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατρέψουν την εταιρεία σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση του deal, οι σημερινοί μέτοχοι της Eldorado θα έχουν στην κατοχή τους το 78% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της European Goldfields θα έχουν στην κατοχή τους ποσοστό περί του 22%.