Τι βλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές

Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί σήμερα η αγορά, δεδομένου ότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Χθες, το ελληνικό χρηματιστήριο είχε μια «αξιοπρεπή αντίδραση», όπως επισημαίνει η Eurobank EFGEquities, με τις μη τραπεζικές μετοχές να πηγαίνουν καλά (ΕΕΕΚ, ΟΠΑΠ) και με κάποιο ενδιαφέρον για τις τράπεζες (EFG, Alpha). Οπως λέει η χρηματιστηριακή, το κλίμα στην αγορά παραμένει αξιοπρεπές, δεδομένης της αβεβαιότητας που επιρατεί, αλλά δεν υπάρχουν απτά στοιχεία για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης. Για σήμερα, η Eurobank αναμένει σταθεροποιητικές τάσεις.

Μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο ότι οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση ενδέχεται να καθυστερήσουν ακόμη και μετά τις εκλογές, θα συνεχίσει να υπάρχει αβεβαιότητα για κάποιο διάστημα, σημειώνει ηMarfin Analysis.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν στα ίδια ή και σε υψηλότερα επίπεδα. Αναμένουμε παρόμοιο ξεκίνημα και στην εγχώρια αγορά, καθώς και κλίμα επιφυλακτικότητας, αναφέρει η Proton.