Τι βλέπουν για σήμερα 19/03/12 οι χρηματιστηριακές

Θετικά αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι στραμμένο, μεταξύ άλλων, στη δημοπρασία ελληνικών CDS εντός της ημέρας.

Την Παρασκευή, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,93%, με τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ να κερδίζουν 4,83% και 6,55% αντίστοιχα. Η Eurobank υποαπέδωσε, υποχωρώντας κατά 5,35%.

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τον ασφαλιστικό κλάδο. Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές έκλεισαν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

«Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν σε υψηλότερα επίπεδα. Αναμένουμε παρόμοιο ξεκίνημα και στην εγχώρια αγορά», σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο η Proton.

«Σήμερα αναμένουμε πιο περιορισμένη δυναμική, αλλά ένα άνοιγμα σε θετικό κλίμα, με το ενδιαφέρον στραμμένο επίσης στη δημοπρασία ελληνικών CDS εντός της ημέρας», επισημαίνει η Eurobank.

Οι προοπτικές της αγοράς στο ξεκίνημα της εβδομάδας δείχνουν να είναι μάλλον θετικές, αν και οι συνθήκες αστάθειας λογικά θα επιμείνουν, σημειώνει η Marfin Analysis.