Τον σύνδεσμο για την υποβολή υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης

Τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο όπου μπορούν να υποβληθούν υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις ευρωεκλογές 2024 από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές που διεξάγονται σε τέσσερις μήνες για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια μικρή επανάσταση, επειδή -όπως τονίζει- τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα τους αποφασίσει η κοινωνία και όχι τα κλειστά κομματικά γραφεία. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα, στο https://www.isyriza.gr/submit_your_euroelection Ύστερα, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιούς μας για την Ευρωβουλή».

Ο κ. Κασσελάκης καλεί με αυτόν τον τρόπο όποιον επιθυμεί να γίνει κομμάτι της μεγάλης μάχης της ευρωπαϊκής προόδου απέναντι στην ευρωπαϊκή συντήρηση, γιατί, όπως αναφέρει: «ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει κοινωνικό κράτος και φορολόγηση των πλουσίων, κόντρα στη Δεξιά των ελίτ. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει το τέλος της δογματικής λιτότητας κόντρα στη Δεξιά της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία και κράτος Δικαίου κόντρα στη Δεξιά των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει εργασιακά δικαιώματα κόντρα στη Δεξιά της εργασιακής ζούγκλας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα και αλληλεγγύη κόντρα στη Δεξιά του φόβου και της μισαλλοδοξίας… Για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα, μπορείς να πάρεις το αύριο στα χέρια σου. Χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή… Είναι μία τομή για την ελληνική Δημοκρατία».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πρώτο κόμμα που υιοθετεί μια τέτοια διαδικασία και τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις ευρωεκλογές 2024 από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας».