Τοποθέτηση του Περικλή Βασιλάκη για την εκλογή Βενιζέλου

Την Κυριακή που μας πέρασε το ΠΑΣΟΚ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως διαθέτει ισχυρές αντοχές. Όσοι είχαν σπεύσει κακόβουλα να προδικάσουν το τέλος του ως κόμματος εξουσίας, διαψεύσθηκαν οικτρά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το παιγνίδι είναι ακόμη ανοιχτό, ο στόχος της πρωτιάς παραμένει εφικτός.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έστειλε την Κυριακή δυο ηχηρά μηνύματα.

Μήνυμα πρώτο: Ο απλός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι παρά την κρίση, παρά τις θυσίες και τις δοκιμασίες, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, παρά τα ενδεχόμενα άδικα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Μια ιστορία αγώνων και κατακτήσεων 35 ετών δεν διαγράφεται έτσι εύκολα. Ο λαός μέσα του ξέρει καλά ότι ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη της ελπίδας.

Μήνυμα δεύτερο: Ο απλός άνθρωπος εμπιστεύεται το Βαγγέλη Βενιζέλο. Όσοι είχαμε το προνόμιο να συμπορευθούμε με το Βαγγέλη τα τελευταία χρόνια είχαμε πεισθεί από νωρίς για τις ικανότητές, την ακεραιότητα και το δυναμισμό του. Στη διάρκεια όμως του τελευταίου χρόνου, συνειδητοποίησε την αξία του και η συντριπτική  πλειοψηφία των συντρόφων μας στο κίνημα. Δεν είναι τυχαίο το ότι μια σειρά από άξια στελέχη με σημαντική ιστορία και απόλυτα θεμιτές φιλοδοξίες αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν τον καταλυτικό ρόλο του στη διάρκεια των τελευταίων δραματικών δώδεκα μηνών.

Η πρώτη μάχη λοιπόν κερδήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι δεν έχει χάσει την ψυχή του και ξαναμπήκε δυναμικά στο πολιτικό παιγνίδι. Η μεγάλη μάχη όμως βρίσκεται μπροστά μας.

Στις εβδομάδες που έρχονται θα πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι διαθέτουμε το όραμα, το σχέδιο και τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουμε την ανάταξη και την ανασυγκρότηση της χώρας. Να δείξουμε ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες  και  ότι η μεταρρύθμιση της οικονομίας μας θα έχει το συμφέρον του απλού ανθρώπου στο επίκεντρο. Να εξηγήσουμε ότι η στείρα άρνηση και οι εύκολες υποσχέσεις δεν αποτελούν λύση.

Η Κυριακή που μας πέρασε έδειξε ότι η κοινωνία εξακολουθεί να μας εμπιστεύεται και αξιώνει το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο επίκεντρο της προσπάθειας για την ανόρθωση της πατρίδας μας. Στο χέρι μας είναι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες της.

Περικλής Βασιλάκης

http://vasilakisperiklis.gr/