Το bitcoin πάνω από τις 50.000 δολάρια

Το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 50.000 δολάρια τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
Η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στην κρυπτογράφηση μετά από μεγάλες εκροές από το Grayscale Bitcoin ETF τον περασμένο μήνα. Όχι μόνο αυτές οι εκροές μειώνονται, αλλά και οι εισροές αυξάνονται, όπως σημειώνει το CNBC.

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τη δυναμική της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης από την Κίνα μιας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής, η οποία οδήγησε σε αυξημένες αγορές περιουσιακών στοιχείων, ιδίως σε bitcoin και μετοχές», δήλωσε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας στην CoinShares.

«Η ζήτηση για ETF spot-bitcoin παραμένει ισχυρή, με καθαρές εισροές 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία τους», πρόσθεσε. «Μόνο την Παρασκευή, τα ETF απέκτησαν 12.000 bitcoin, ξεπερνώντας σημαντικά τον ημερήσιο ρυθμό δημιουργίας περίπου 900 νέων bitcoin», τόνισε.

Οι επενδυτές κοιτάζουν περίπου τα 48.600 δολάρια ως βασικό επίπεδο αντίστασης. Εάν το bitcoin μπορέσει να σταθεροποιηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο και να το διατηρήσει, η πόρτα θα μπορούσε να είναι ανοιχτή για να φτάσει σε νέα υψηλά πέραν των 50.000 δολαρίων και ίσως ακόμη και ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Να σημειωθεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2021 το bitcoin είχε σκαρφαλώσει στα 68.789,64 δολάρια.

Αρκετές μετοχές εξόρυξης κινήθηκαν διψήφια ανοδικά. Οι δύο μεγαλύτεροι εταιρίες, η Riot Platforms και η Marathon Digital, σημείωσαν άνοδο 11% και 14%, αντίστοιχα. Το CleanSpark αυξήθηκε κατά 16% και η Iris Energy σημείωσε άνοδο περίπου 18%.