>Τραπεζοκεντρική άνοδος στο ΧΑ που στοχεύει στις 1620 μον.

>
Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσπασης κρίσιμων τεχνικών σημείων στο ΧΑ που κινείται προς την ζώνη των 1590 μονάδων με άνοδο 1% και στοχεύοντας στις 1620 μονάδες αν και όπως έχει αναφερθεί είναι πιθανές και οι 1650 μονάδες. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η αγορά κινείται ανοδικά παρά τις κινήσεις ξένων, του fortelus που σορτάρει τράπεζες και την Goldman Sachs και Citigroup να λαμβάνουν περίεργες θέσεις….
Η διαμόρφωση του κλίματος στην αγορά επηρεάζεται από 2 βασικές παραμέτρους.

Βραχυχρόνια από την στάση και συμπεριφορά των εύθραυστων ισορροπιών short και long ειδικά στις τράπεζες και στον εικοσάρη καθώς και από την συμπεριφορά των διεθνών αγορών. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από μιας μακράς διάρκειας άνοδο ίσως να βρίσκονται κοντά σε διόρθωση… αν και όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της 4η Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Αν οι αποφάσεις είναι καίριας σημασίας ίσως να συντηρήσουν την άνοδο…
Μεσοχρόνια από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην 4η Φεβρουαρίου στην σύνολο κορυφής καθώς διαφαίνεται ότι θα παρουσιασθεί τουλάχιστον το σχέδιο σωτηρίας της Ευρώπης και ειδικά των αδύναμων χωρών όπως η Ελλάδα.
To ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα στηρίζεται κατά βάση από την Εθνική που ενισχύεται στα 6,90 ευρώ ή άνοδος 3,6% καθώς τοποθετούνται ξένοι επενδυτές….
Η κεφαλαιοποίηση στα 6,58 δις ευρώ.
Νευρικότητα σε Alpha και Eurobank καθώς το fund Fortelus έχει ανοίξει μεγάλες short θέσεις και στις δύο τράπεζες. Στα 4,20 ευρώ με κέρδη και οι δύο τράπεζες…
Με κέρδη και πάνω από τα 3,10 ευρώ το ΤΤ το οποίο λίνα συντόμως θα αποφασίσει για την τύχη της TBank.
Στον εικοσάρη μάλλον αφομοίωση των επιπέδων καταγράφεται και στάση αναμονής…
Η αγορά και ειδικά οι τράπεζες χρειάζονται μια είδηση καταλύτη ώστε να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα με χρηματιστηριακούς όρους….

Αναμονή και στα ομόλογα

Στις 820 μονάδες βάσης διαμορφώνεται το spread στα ομόλογα και κινείται σταθεροποιητικά.
Τα CDS επίσης δεν παρουσιάζουν ουσιαστικές μεταβολές.
Ελλάδα 890 μονάδες βάσης, Πορτογαλία 470 μονάδες βάσης, Ισπανία 2279 μ.β. και Ιρλανδία 645 μονάδες βάσης.
Στην Ιταλία το CDS στις 193 μονάδες βάσης.
Σήμερα υλοποιούνται στην Ιταλία δημοπρασίες 3 και 10 χρόνων με στόχο να αντληθούν 6,75 δις ευρώ.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοπρασία η απόδοση στην 10ετία είχε διαμορφωθεί 4,80% και στην 3ετία 3,25%.
Το ευρώ στην ζώνη των 1,37 δολαρίων σχετικά σταθεροποιητικά.