Τσίπρας: Ακυρώνουμε το Μνημόνιο, σώζουμε τη δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην Αγκελα Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προυπόθεση για την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα, κάλεσε την κ. Μέρκελ να δηλώσει ποιό άρθρο των Ευρωπαικών Συνθηκών θέτει ως προυπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκτόξευση προεκλογικής κορώνας της κυρίας Μέρκελ και διερωτώμενος «που ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ;» , σημείωσε ότι αναφέρεται σε ένα «σάπιο δόλωμα της κινδυνολογίας» που όμως δεν πείθει κανέναν.
Επικαλέστηκε επίσης και την τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που διατύπωσε την αμφιβολία του για την ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να υπερασπιστεί την ορθότητα της πολιτικής του κόμματός του.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του προς όφελος του λαού και του τόπου
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταργεί εσωτερικούς νόμους ενός κυρίαρχου κράτους. Είναι ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο. Που δεν θα το ακυρώσουμε μονομερώς. Δεν θα ακυρώσουμε τη Δημοκρατία για να διασώσουμε το Μνημόνιο, όπως μας ζητούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι δανειστές. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο για να σώσουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», είπε.